22162
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22162,page-child,parent-pageid-22071,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Title Image

Activitat econòmica

Gestió econòmica i Hisenda

 1. Impulsar una gestió municipal més transparent perquè tots els ciutadans del municipi puguin tenir accés al que s’està fent al seu municipi
 2. Promoure una gestió municipal més simple on els tràmits es puguin fer de forma ràpida i a través d’aplicacions electròniques
 3. Buscar l’excel·lència en la gestió municipal amb la implementació de noves polítiques de contractació públiques amb criteris ètics i socials.
 4. Impulsar un pla de bonificacions en alguns dels impostos locals per tal d’assolir uns impostos més socials.
 5. Reducció de 5 a 2 les zones per cobrament de l’Impost d’Activitats Econòmiques, maximitzant-ne la recaptació a fi que aquest ingressos es puguin revertir en la indústria i fer-la més sostenible.
 6. Assegurar-se que els diners obtinguts d’impostos municipals reverteixin en millorar el benestar de les persones del municipi i no acabin emmagatzemats en un compte bancari.
 7. Utilitzar part del superàvit municipal en incrementar les dotacions pressupostàries a través de subvencions en àrees crítiques com l’accés a l’habitatge o ajuts socials.

 

Turisme, indústria i promoció econòmica

 1. Facilitar la transició del model turístic actual cap a un turisme de qualitat i més sostenible a llarg termini.
 2. Promoure l’excel·lència, qualitat i formació en el sector de l’hostaleria i restauració, obtenint per  al municipi el Segell d’Excel·lència Turística.
 3. Creació de convenis entre la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Vila-seca i la Patronal del Sector Turístic per donar més visibilitat i accés al catàleg de cursos gratuïts que s’hi ofereixen.
 4. Impulsar unes platges 2.0 de més qualitat, més netes, segures i amb més serveis com ara dutxes i accés de wi-fi.
 5. Modificació de la normativa i dels usos que regulen les guinguetes de la platja, per tal de millorar-ne el servei i modernitzar-les.
 6. Promoure la indústria del coneixement, reforçant els vincles entre la universitat i el teixit industrial del nostre territori.
 7. Impulsar la creació d’un Hub industrial 2.0 en el nostre municipi
 8. Facilitar als autònoms i emprenedors a un espai de coworking on desenvolupar les seves activitats en una infraestructura més competitiva i que esdevingui un espai de negocis, innovació i col·laboració.
 9. Incentivar l’emprenedoria al municipi amb beques i ajuts als millors projectes que es basin en promoure l’economia sostenible i solidària.
 10. Acompanyar i incentivar la reconversió de la nostra indústria local cap a una indústria més sostenible i menys contaminant, especialment aquella que es dedica a la producció de productes plàstics.

 

Comerç, consum i agricultura

 1. Estudi tècnic i de mercat sobre la revitalització, canvi d’enfocament i/o adequació a nous usos del Mercat Municipal, pensat com un espai modern que combini el comerç de proximitat, la gastronomia de qualitat i les actuacions musicals en viu.
 2. Promoure el projecte Botigues 2.0, en què s’hi puguin adherir tots els petits negocis del municipi i que els ajudi a donar visibilitat als seus productes en els entorns digitals com xarxes socials o plataformes de compra electrònica.
 3. Reforçar l’àrea d’assessorament empresarial del municipi per tal d’oferir l’acompanyament necessari a tots projectes des de l’idea de negoci fins al seguiment i assessorament pels negocis actius.
 4. Ajudar el sector primari tant afectat per la competència de productes de fora UE i de la pressió de preus dels majoristes amb una subvenció de l’IBI.
 5. Promoure un Banc de Terres al municipi, evitant l’abandonament dels terrenys i donant-los continuïtat fent-los accessibles als veïns del municipi que vulguin dedicar-se a explotar-los.
 6. Promoure ajuts al sector primari per facilitar a aquells que ho vulguin la transició cap a la producció ecològica.
 7. Prendre part activa en els futurs plans d’infraestructures del nostre territori per minimitzar l’impacte que aquestes tenen en les explotacions agràries del municipi.

 

Formació i ocupació

 1. Crear convenis entre empresa i municipi on es detectin les necessitats laborals i es puguin oferir cursos formatius adequats a aquestes necessitats a qui ho sol·liciti.
 2. Promoure polítiques d’ajuts a les empreses locals que incentivin la contractació entre els col·lectius amb diversitat funcional per aturar-ne la discriminació en l’accés al món laboral.
 3. Creació d’un programa de beques als instituts del municipi per a aquells alumnes que tinguin previst estudiar algunes de les carreres que s’ofereixen al campus de la URV de Vila-seca.
 4. Obertura d’una Antena del Coneixement de la URV a Vila-seca, per tal d’acostar l’activitat de la universitat a tota la població.