1941
post-template-default,single,single-post,postid-1941,single-format-standard,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Català per a tothom: Decidim Vila-seca proposa ampliar el programa de cursos de català a Vila-seca

Des de Decidim Vila-seca creiem fermament en el paper de la llengua catalana com a eina de cohesió social. És per això que, en el proper ple municipal presentem una moció per tal d’ampliar els cursos de català per a adults que ofereix l’oficina del Consorci de Normalització Lingüística de Vila-seca.

En un context social com el de Vila-seca, en què una part significativa de la població té orígens no catalanoparlants, i, per edat, no ha estat escolaritzada en català, una oferta de cursos de català que en faciliti el coneixement i l’ús no només pot millorar aquesta cohesió social sinó que també pot resultar molt útil, quan no imprescindible, a l’hora d’accedir al mercat laboral per a aquestes persones que encara no coneguin la llengua.

Actualment, a l’oficina del Consorci de Normalització Lingüística a Vila-seca només es poden fer de manera presencial els cursos de català de nivells bàsic i elemental i en el format de cursos en línia en modalitat combinada, els nivells intermedi i de suficiència. En el cas que els estudiants vulguin accedir als nivells de català superior i de coneixement específics, s’han de desplaçar a altres municipis que sí que ofereixin aquests serveis. A més, als preus de les matrícules dels cursos més avançats no se’ls aplica cap reducció, o bé, en el cas del nivell de suficiència, el preu final de la matrícula reduïda segueix sent força elevat, per la qual cosa encara dificulta més l’accés a uns cursos que podrien facilitar la inclusió al mercat de treball i a borses de treball públic als col·lectius més desafavorits.

Per tot això, des de Decidim Vila-seca proposem en aquesta moció que s’amplïin les modalitats de cursos en català disponibles a l’oficina del Consorci de Normalització Lingüística de Vila-seca, per tal que es puguin fer cursos presencials i en línia de tots els nivells de català des d’aquesta oficina, així com l’horari dels cursos presencials. A més, també demanem que s’ofereixin beques específiques per tal que els estudiants vila-secans amb menys recursos econòmics puguin accedir més fàcilment als cursos de perfeccionament de català.