1935
post-template-default,single,single-post,postid-1935,single-format-standard,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Moció de rebuig i lluita contra els abusos a menors

Els abusos a menors són una de les xacres mundials més grans de la societat. Malgrat el grau de rebuig social i suposadament institucional que reben, segueixen sent a dia d’avui titular en les portades de diaris d’arreu. Tot i que la majoria dels abusos a menors es cometen en l’àmbit familiar, també són recurrents aquestes situacions en aquelles persones que la societat situa en una posició de domini o confiança, com poden ser els casos de monitors, mestres, entrenadors, etc.

Menció a banda mereix el cas de l’església catòlica. Si bé la societat suposa que aquesta institució hauria de donar exemple de moralitat i comportament, recentment hem vist com les denúncies d’abusos a menors comesos en l’àmbit de l’església han anat a més. Únicament tenint en compte els casos comprovats i investigats per organismes independents, existeixen gairebé 100.000 víctimes de la pederastia clerical arreu del món. Arran de casos com l’Spotlight a Boston, les conferències episcopals col·laboren cada vegada més en la recopilació i publicació de dades reals sobre aquests casos, en certs països. No és el cas de la Conferencia Episcopal Espanyola i de la majoria de les conferències del món, que es neguen a publicar dades detallades. Els informes i estudis més exhaustius sobre aquesta xacra situen entre el 6% i el 10% el nombre de clergues de l’església catòlica que han comès i cometen aquest tipus d’abusos arreu del món.

Aquestes dades impliquen que hem d’estar amatents i presentar un rebuig frontal davant d’aquesta situació. Més encara si som conscients que a Catalunya, al Camp de Tarragona i a Vila-seca no vivim una realitat diferent. Molt recentment ha sortit a la llum el cas d’un mossèn que va estar destinat a la Parròquia de Sant Esteve de Vila-seca i que el Vaticà va investigar per tinència de pornografia infantil i per tocaments a menors.

Arrel d’aquesta situació exposada, creiem que és el moment de fer un posicionament polític des de la Corporació municipal de Vila-seca per tal de rebutjar aquest problema social d’escala mundial. Però també per posar-hi mesures de lluita en contra. Per això demanarem que s’acrediti per part de l’Arquebisbat a tots els mossens destinats a Vila-seca i que l’Ajuntament actuï legalment contra tots aquells dels quals se’n demostrin abusos comesos en el nostre municipi. Demanem també un protocol d’actuació en casos d’abusos a menors i, per últim, posar a disposició del Consell Escolar Municipal els recursos necessaris per iniciar, si escau, una campanya de prevenció a les escoles i instituts de Vila-seca.

Podeu llegir la moció presentada a continuació:

Download the PDF file .