1924
post-template-default,single,single-post,postid-1924,single-format-standard,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Manifest contra els abusos a l’església

Davant de les noticies recents que vinculen l’ex-mossèn de la parròquia de Vila-seca, Francesc Xavier Morell Rom, amb casos de tinença de pornografia infantil i abusos a menors, volem expressar la nostra més absoluta condemna i rebuig cap a aquests fets i el nostre suport incondicional a les víctimes i familiars.

Condemnem també, amb total contundència, les lamentables declaracions de l‘arquebisbe de Tarragona (rectificades avui mateix), acceptant que els fets es van produir, que l’Església va encobrir els delinqüents i qualificant d’“un mal moment” uns actes imperdonables que sota cap concepte poden ser justificats ni menystinguts. 

Finalment, volem assenyalar l’estructura eclesiàstica, indigna dels valors que hauria de representar, per la seva actitud davant dels múltiples casos d’abusos, tocaments i violacions que van sortint a la llum i que demostren com, majoritàriament, s’han intentat encobrir o s’han justificat. I que, quan la pressió social s’ha fet insostenible, simplement ha demanat perdó, com si això fos suficient per reparar el mal causat a tantes persones,. esdevenint còmplice dels delinqüents i responsable dels delictes.

Prou abusos, prou encobriment i prou impunitat!