1852
post-template-default,single,single-post,postid-1852,single-format-standard,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Moció per poder fer ús de les instal·lacions esportives de les escoles

L’esport és un àmbit fonamental en la vida de les persones, no només com a expressió cultural sinó com a aspecte imprescindible per mantenir una vida sana, tenir cura del cos i, finalment però no menys important, una forma de socialització de les persones. La pràctica de qualsevol esport ha d’anar sempre unida a l’educació i el foment de les bones pràctiques i els valors més elementals de la nostra societat. Aquesta qüestió pren una major rellevància quan es tracta de difondre la cultura esportiva entre els infants, els quals es troben en el moment vital en què s’estan formant com a persones, com a nous ciutadans. Molts d’aquests nens i nenes ja segueixen regularment alguna pràctica esportiva, ja sigui mitjançant les entitats esportives locals o les pròpies activitats que s’organitzen des de les associacions de famílies de les escoles.

Les instal·lacions esportives dels centres escolars ja acostumen a ser escenari de competicions organitzades per les federacions dels diferents esports que es duen a terme durant el curs escolar, en la forma de lligues i tornejos. Però voldríem anar un pas més enllà, facilitant l’accés a aquestes instal·lacions a infants i joves que, de forma lliure i sense prendre part en cap competició reglada, opten per la pràctica d’alguna modalitat esportiva. De fet, avui dia ja ens trobem amb molta canalla que salta les tanques dels centres educatius per accedir a les instal·lacions i, per altra banda, les pròpies instal·lacions esportives ja estan saturades i els clubs del municipi copen totes les franges horàries. Així doncs, creiem que seria útil i beneficiós poder facilitar l’ús de les pistes de les quals disposen els centres escolars per a la pràctica esportiva en horari extraescolar. El que proposem en aquesta moció seria proporcionar l’accés als patis per desenvolupar els esports permesos en cada cas, els dies i franges horàries fora de les hores de funcionament habitual dels centres educatius, perquè nens, nenes i joves puguin realitzar la pràctica lliure d’algun esport durant el seu temps de lleure. Es tractaria que l’Ajuntament facilités els serveis de consergeria/vigilància en els centres per mantenir els patis oberts i que s’hi pugui accedir per a la pràctica esportiva. L’obertura podria ser en un centre diferent cada setmana i de forma rotativa entre els col·legis i instituts del municipi. De totes formes, l’experiència ja ens dirà si només cal obrir un centre o és necessari obrir-ne mes.

Moció presentada:

Download the PDF file .