1835
post-template-default,single,single-post,postid-1835,single-format-standard,stockholm-core-1.0.6,select-theme-ver-5.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Volem que un carrer de Vila-seca porti el nom “1 d’octubre”

L’u d’octubre va ser, sens dubte, un dia per recordar en molts sentits. La celebració del Referèndum va ser un acte de dignitat col·lectiva, on la Generalitat i gran part de la ciutadania de Catalunya va resistir tots els mecanismes de repressió de l’Estat que intentaven impedir-lo. L’Estat, frustrat en veure que els col·legis electorals es van constituir correctament amb urnes i paperetes, va reaccionar de forma violenta i amb un ús de la força desproporcionat. Les imatges tan lamentables que s’han pogut anar veient de la Guàrdia Civil i el CNP apallissant ciutadans pacífics a les portes dels col·legis i que han fet la volta al món, són absolutament execrables i demostren la impotència de l’Estat envers la celebració del Referèndum. Una violència que no oblidarem.

Per desgràcia, a Vila-seca també ens va tocar. Vam veure com pujaven Riera amunt una quantitat desproporcionada de dotacions antidisturbis preparats per a qualsevol acció. Cal remarcar en aquest punt, la valenta i decisiva defensa pacífica de tots els ciutadans disposats a protegir els col·legis. Considerem que aquest dia restarà present en la memòria de tots nosaltres i sortirà en els llibres d’història i per això proposem al Ple de l’Ajuntament que un edifici de titularitat municipal, una plaça o un carrer s’anomeni “1 d’octubre”, deixant en la memòria dels vila-secans aquest trist, però a la vegada feliç dia tant important pel país.

Us convidem a llegir la moció íntegrament:

Download the PDF file .